Microsoft introduceert Internet Explorer 11 met focus op touch

27 juni 2013 1 Minuut 1 Reacties
internet-Explorer

Windows 8.1 is een grote update voor zowel Windows 8 als Windows RT en brengt verschillende nieuwe features. Eén van de vernieuwingen is Internet Explorer 11. De nieuwe browser is op verschillende punten verbeterd en legt de nadruk met name op touch.

Internet Explorer 11 wordt standaard geleverd met de grote Windows 8.1-update en is volgens Microsoft de beste browser tot nu toe. Niet alleen heeft de softwaregigant naar eigen zeggen de snelheid verhoogd door het in het geheugen houden van pagina’s, ook is het gebruik met touchscreens verbeterd en het gebruiksgemak vergroot. Microsoft zegt zelfs dat Internet Explorer 11 in combinatie met Windows 8.1 voor de snelste en beste browser-ervaring zorgt.

Voor gebruikers van tablets zijn met name de aanpassingen die gedaan zijn voor bediening middels touchscreens interessant. Zo is het in IE11 niet meer verplicht een muis te gebruiken voor de ‘mouse-over’ opties en menu’s. Door een menu langer aan te raken met de vingers verschijnen nu dezelfde opties. Ook zijn de tabbladen en de navigatiebalk naar de onderzijde van het scherm verplaatst wat volgens Microsoft voor en comfortabelere bediening zorgt en de navigatie-elementen van een website niet in de weg zit.

Reacties (1)