Promovideo Sony Xperia Z Ultra legt nadruk op notities en efficiëntie

06 juli 2013 1 Minuut 2 Reacties
Sony-Xperia-Z-Ultra-3

Sony heeft deze week een nieuwe promotievideo van de Xperia Z Ultra gepubliceerd waarin de nadruk op het maken van notities, het multitasken en het efficiënt werken ligt.

Het meest opvallend en meteen ook het belangrijkste kenmerk van de Sony Xperia Z Ultra is natuurlijk het 6.4-inch display. Niet alleen heeft dit display een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie en wordt er gebruik gemaakt van de Triluminos displaytechnologie, ook is het mogelijk nagenoeg elk object dat beschikt over een geleidende punt van minimaal 1mm dik te gebruiken als stylus voor het schrijven van notities of het maken van tekeningen. Het glas is volgens Sony krasbestendig en beschikt over een speciale coating die het glas beschermt.

Voor het multitasken beschikt de Sony Xperia Z Ultra over de mini-apps die we ook terugzagen op de Xperia Tablet Z. Hiermee is het mogelijk tijdens bijvoorbeeld het surfen op het internet de rekenmachine-app over de browser-app te openen om snel iets uit te rekenen. Hiervoor hoeft de browser-app dus niet gesloten te worden. Verder wordt uit onderstaande video duidelijk dat een 6.4-inch display niet per se nadelig hoeft te zijn voor het gebruik als smartphone. Sony heeft namelijk het keyboard aangepast voor gebruik met één hand en je kunt een optionele Bluetoot accessoire gebruiken om telefoongesprekken te voeren.

De Sony Xperia Z Ultra beschikt verder onder meer over een Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD kaartlezer, Bluetooth, wifi, NFC, GPS en twee camera’s. Het toestel draait op Android 4.2 Jelly Bean. De Xperia Z Ultra moet vanaf augustus in Nederland te koop zijn voor een prijs van 719 euro.

Reacties (2)