Je tablet of smartphone terugvinden met de Android Device Manager

03 augustus 2013 1 Minuut 1 Reacties
Android-Device-Manager

Google heeft deze week een nieuwe dienst gelanceerd waarmee het eenvoudiger moet zijn je verloren of gestolen smartphone of tablet terug te vinden. De dienst gaat onder de naam Android Device Manager.

Met de Android Device Manager krijg je als gebruiker van een Android smartphone of tablet mogelijkheden om de locatie van je mobiele apparaat vast te stellen en deze ook op afstand te bedienen. Of hiervoor ook per se gps ingeschakeld moet zijn, een feature die niet op alle tablets is te vinden, is niet duidelijk.

Naast het in real-time vaststellen van de locatie van je mobiele apparaat kun je met de Android Device Manager een geluid op volle volume laten afspelen, zelfs wanneer het apparaat op stil staat, en is het mogelijk om in het uiterste geval alle data op de tablet of smartphone te wissen.

De dienst is onderdeel van Google Play Services en om de dienst te kunnen gebruiken moet je aangemeld zijn met een Google-account. Later deze maand wordt de dienst uitgerold voor apparaten met Android-versie 2.2 of nieuwer. Voor het op de kaart laten tonen van de locatie van je smartphone of tablet en het op afstand beheren van het toestel wordt binnenkort ook een applicatie uitgebracht.

Via: Google

Reacties (1)