Mozilla komt 10 december met Firefox Metro voor Windows 8

19 augustus 2013 1 Minuut 3 Reacties
Mozilla-Firefox

Het aanbod van applicaties in de Windows Store van Microsoft is nog niet indrukwekkend te noemen maar gelukkig zien steeds meer ontwikkelaars het belang van Microsoft's app-winkel. Mozilla is één van deze ontwikkelaars en komt voor het einde van dit jaar nog met Firefox Metro voor Windows 8.

Binnen Windows 8 kun je naar hartenlust software installeren, mits je maar binnen de desktopinterface blijft. Wanneer je overschakelt naar de touch-interface, ook wel Metro genoemd, moet je het doen met datgene dat beschikbaar is in de Windows Store. Op het gebied van browsers is de keuze daar nog niet zo groot en daar moet volgens Mozilla snel verandering in komen.

Het bedrijf heeft deze week bekendgemaakt op 10 december Firefox Metro te lanceren, een versie van Firefox die ontwikkeld is voor de touch-interface van Windows 8 en dus uit de Windows Store gedownload kan worden. Wanneer je de app downloadt is het mogelijk de Firefox browser vanuit het beginscherm met tegeltjes op te starten en daarbij het is geheel natuurlijk voor touch-input geoptimaliseerd.

Firefox is één van de meest populaire browsers en al tijden beschikbaar voor onder meer Windows-apparaten met een desktopinterface en Android tablets en smartphones. De nieuwe app voor Windows 8 zal ook te downloaden zijn voor gebruikers van het voor ARM-chips ontwikkelde Windows RT.

Via: TNW

Reacties (3)