Samsung lanceert Galaxy Note 3 phablet met 5.7-inch display

04 september 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Note-3

Samsung heeft vandaag tijdens IFA 2013 de veelbesproken Galaxy Note 3 officieel gepresenteerd. Het toestel beschikt zoals verwacht over een 5.7-inch display en draait op een 2.3GHz processor.

De nieuwe Galaxy Note is iets groter dan zijn voorganger en op verschillende punten verbeterd. Het toestel is voorzien van een Super AMOLED display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, beschikt over 3GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslaggeheugen. Ook kan het geheugen uitgebreid worden middels een microSD-kaart. Het geheel wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 800-processor of een Samsung Exynos 5 Octa-processor met een kloksnelheid van 2.3GHz.

Natuurlijk kan ook de S-Pen stylus niet ontbreken. De functies van de pen zijn volgens de Koreaanse fabrikant verbeterd. Zo moet het eenvoudiger zijn bepaalde taken met de pen snel uit te voeren door boven het scherm te zweven of de knop op de pen in te drukken en hierdoor een menu met snelkoppelingen te openen. Deze snelkoppelingen zijn Action Memo, Scrapbook, Screen Write, S Finder en Pen Window. Ook is volgens Samsung het multitasken verbeterd. Dankzij Multi Window switch je tussen applicaties, zonder een venster te sluiten of een nieuwe pagina te openen. Ook kun je een applicatie op hetzelfde moment in twee vensters gebruiken.

Verder is de phablet voorzien van wifi, Bluetooth 4.0, 3G en 4G ondersteuning, een webcam aan de voorzijde, een 13 megapixel camera aan de achterzijde, en een 3.200 mAh batterij. Het geheel draait op Android 4.3 Jelly Bean met daar vanzelfsprekend ook de TouchWiz interface overheen. De Galaxy Note III weegt 168 gram en is 8.3 millimeter dik. Hiermee is het toestel iets dunner en lichter dan zijn voorganger, de Galaxy Note II.

De Samsung Galaxy Note 3 met 32GB aan opslaggeheugen moet vanaf 25 september in Nederland te koop zijn voor een prijs vanaf 729 euro.

Verslaggeving IFA 2013 mogelijk gemaakt door Hi

Retesnel 4G nu bij Hi
Nu bij Hi: Mobile internet on steroids! Giga veel data, retesnel 4G, KPN netwerk en toestel direct van jou.

Reacties (0)