Geruchten: Tekort retina-displays iPad mini 2 en grotere iPad in 2014

02 oktober 2013 1 Minuut 1 Reacties
iOS-7-iPad

Nu de lancering van Apple's nieuwste generatie iPads steeds dichterbij komt draait de geruchtenmolen op volle toeren. Vandaag komen er twee interessante geruchten voorbij, over een iPad mini 2 met retina-display en een grotere iPad.

iPad mini 2 met retina-display

Er gaan al maanden geruchten over de komst van een tweede generatie iPad mini welke zou beschikken over een retina-display, maar als we nieuwe geruchten mogen geloven is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Volgens bronnen van Reuters zal de iPad mini 2 met retina-display namelijk zeer lastig of helemaal niet leverbaar zijn zodra deze gelanceerd wordt. De schaarste zou worden veroorzaakt door problemen met de productie van het retina-display met een formaat van 7.85-inch. Ook de analisten van IHS Suppli zien een tekort aan displays en verwachten zelfs dat Apple de lancering van de kleine tablet met hoge resolutie uitstelt tot begin 2014. 

12.9-inch iPad

In mei van dit jaar gingen er al geruchten over een iPad met een formaat van 12.9-inch, welke de naam iPad Maxi zou krijgen. Deze geruchten kwamen van ETNews, de bron die ook verantwoordelijk is voor de geruchten die vandaag verschijnen. De website zegt namelijk vernomen te hebben dat Apple doorgaat met de ontwikkeling van een grotere 12.9-inch tablet en dat deze ergens in 2014 gelanceerd zal worden. De tablet zal door zijn grote formaat met name gericht zijn op zakelijke gebruikers en studenten.

Beide geruchten moeten natuurlijk met de nodige korrels zout genomen worden. We weten pas zeker wat Apple van plan is zodra de nieuwe modellen gepresenteerd worden. De verwachting is dat Apple deze maand nog een persevenement houdt waar de iPad mini 2 en iPad 5 aangekondigd worden. Waarschijnlijk krijgt de iPad mini 2 een gouden kleurvariant en een vingerafdrukscanner, terwijl de iPad 5 het design van de mini overneemt en ook in de kleur Space Gray gelanceerd wordt.

Reacties (1)