Panasonic introduceert Toughbook CF-AX3 convertible met Windows 8

23 oktober 2013 1 Minuut 2 Reacties
Panasonic-Toughbook CF-AX3-feature

Panasonic introduceert een nieuwe convertible Ultrabook voor de zakelijke gebruiker. De Toughbook CF-AX3 wordt door het bedrijf zelf als flip-over notebook omschreven en beschikt over een display dat volledig omgeklapt kan worden.

De Toughbook CF-AX3 combineert volgens Panasonic het gebruiksgemak van een tablet en een laptop in een ergonomisch geheel. De convertible is ontwikkeld voor professionals en vertegenwoordigers die veel reizen en op andere locaties werken. De CF-AX3 is een ‘Toughbook’ en kan dus goed tegen stoten en valpartijen die bij reizen en mobiel werken nu kunnen voorkomen. Het convertible gedeelte is het ‘flip-over-scharnier’ waarmee het scherm 360 graden opengevouwen kan worden waardoor het geheel als tablet te gebruiken is.

In vergelijking met zijn voorganger, de CF-AX2, heeft de CF-AX3 een krachtigere Intel Core vPro i5-4300U processor en een ips lcd display van 11,6-inch met een antireflectielaag en een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. De Toughbook biedt volgens Panasonic zowel binnen als buiten in direct zonlicht een uitstekende schermleesbaarheid dankzij het scherm met hoge helderheid en kijkhoek van 170 graden. Verder beschikt de Ultrabook onder meer over Bluetooth 4.0, Wifi 802.11a/b/g/n, optioneel 3G/4G, een VGA-poort, een HDMI-poort, USB 3.0-poort, LAN-poorten, en een SDXC-kaartlezer.

Qua software is ook gedacht aan de zakelijke gebruiker want de CF-AX3 draait op Windows 8.1 Pro, voorzien van vPro en de beveiligingsoplossingen van Absolute Computrace en Intel Anti-Theft. Bij normaal gebruik gaat de batterij van de de Toughbook volgens de fabrikant tot 12 uur mee en de ‘hot-swappable-functie’ verlengt de gebruiksduur tot zo’n 20 uur. In stand-by houdt de Toughbook het tot 8 dagen uit. Het apparaat heeft een gewicht 1,135 kilogram en een profiel van 18mm.

De Panasonic Toughbook CF-AX3 wordt verkocht voor een prijs vanaf 1.864 euro exclusief btw en is beschikbaar vanaf november.

Reacties (2)