‘Google toont onaangekondigde Nexus 8 tablet in persfoto’

03 november 2013 1 Minuut 1 Reacties
Google-Nexus-8-lek

In een persafbeelding op de promotionele website van Android toont Google mogelijk een nieuwe tablet. De tablet lijkt iets groter dan de nieuwe Nexus 7 en is dus mogelijk een Nexus 8.

Afgelopen week onthulde Google Android 4.4 KitKat, en op het gebied van hardware werd de Nexus 5 smartphone aangekondigd. Helaas werd er geen nieuwe tablet getoond, ondanks de vele geruchten over de komst van een nieuwe Google Nexus 10 die door ASUS geproduceerd wordt.

Google zelf helpt nu de nieuwe geruchten over een 8-inch tablet de wereld in. Op de website van Android is namelijk onder het kopje ‘Apps & Entertainment’ een grote foto geplaatst waarop we een vrouw met een tablet in de hand zien. Kijkend naar het uiterlijk en de dikte van de bezel is het geen Nexus 7 en kijkend naar de grootte kan het ook geen Nexus 10 zijn. De tablet draait op Android 4.4 KitKat en maakt gebruikt van on-screen navigatieknoppen. 

Zou Google dan een 8-inch Nexus 8 in ontwikkeling hebben? Het kan echter ook zo zijn dat Google zelf de Nexus 7 op de foto bewerkt heeft, maar dat zou de eerste keer zijn aangezien Google altijd bestaande apparaten in promotionele afbeeldingen gebruikt. Voorlopig blijft het gissen wat we precies zien, maar het zorgt er in ieder geval voor dat we de komende tijd voorzien zijn van heel wat extra geruchten over nieuwe Nexus tablets.

Bron The Verge Via ArsTechnica

Reacties (1)