Eindelijk Android 4.3 Jelly Bean voor de Samsung Galaxy Note II

17 december 2013 1 Minuut 5 Reacties
Galaxy-Note-II-Android-4.3

Eindelijk is het dan zover. De Samsung Galaxy Note II krijgt vanaf vandaag de update naar de laatste versie van Jelly Bean, Android 4.3. De uitrol van de update zal vandaag starten in Nederland en Belgiƫ.

Het gaat hier om de updates met nummers N7100XXUEMK9 en N7100PHNEMK2 die komende dagen aan zullen kloppen bij de Nederlandse en Belgische gebruikers. Weer stapje dichter bij KitKat.

Verbeterd in Android 4.3

Ten opzichte van de oude versie heeft Android 4.3 een aantal verbeteringen. Zo kun je wifi altijd aan laten staan zonder dat het ten koste gaat van de accu. Daarnaast komt nu ook eindelijk BLE (Bluetooth Low Energy) beschikbaar. De naam zegt het al, energiezuinig verbinding maken via Bluetooth. Ook goed nieuws voor de Galaxy Note II gebruikers die graag de Samsung Galaxy Gear aan willen schaffen. Met BLE heeft dit eindelijk zin!

Uiteraard zijn er ook de nodige optimalisatieslagen gemaakt binnen het besturingssysteem en Samsungspecifieke onderdelen, zoals de beveiligingsoplossing Samsung Knox.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note II kan Over The Air geupdate worden. Het installatiebestand zal via wifi gedownload worden. De uitrol van de update zal naar alle waarschijnlijkheid een aantal dagen in beslag nemen. Als geen automatische melding krijgt zou ik na een paar dagen handmatig controleren.

Reacties (5)