Bezitters Acer Iconia A500 melden dat tablet vastloopt bij opstarten

27 januari 2014 1 Minuut 58 Reacties
Acer-Iconia-Tab-A500

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat Acer de Iconia Tab A500 lanceerde, een 10.1-inch tablet met inmiddels Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. De Iconia Tab A500 was in 2011 een uitstekende tablet en is dan ook een groot aantal keer over de toonbank gegaan. Nu, drie jaar later, duiken er ineens problemen op waar veel gebruikers last van blijken te hebben.

Op de officiële fora van Acer wordt sinds juli van vorig jaar geschreven over een probleem dat ervoor zorgt dat de Iconia Tab A500 vastloopt bij het opstarten. Verschillende gebruikers melden dat de problemen beginnen met een launcher die stopt en apps die crashen. Wanneer de tablet vervolgens opnieuw opgestart wordt blijft het Acer logo in beeld staan en wordt het opstarten onderbroken.

Er worden op de fora verschillende oplossingen gegeven maar geen enkele oplossing, waaronder het terugzetten naar de fabrieksinstellingen, lijkt voor iedereen te werken. Wel wordt er aangegeven dat Acer de problemen erkent en gebruikers een eenmalige fix aanbiedt. De tablet moet dan richting de fabrikant gestuurd worden en wordt binnen een week teruggestuurd. Deze oplossing is ook voor bezitters van de tablet die geen garantie meer hebben.

Heb jij een Acer Iconia Tab A500 en ervaar jij dezelfde problemen? Laat het hieronder in een reactie weten.

Reacties (58)