‘Sony werkt aan nieuwe Android tablet met Snapdragon 800-chip’

09 januari 2014 1 Minuut 1 Reacties
Sony-Xperia-Tablet-Z

Tijdens CES 2014 heeft Sony zich stilgehouden op het gebied van tablets, maar mogelijk komt het Japanse bedrijf in februari met nieuwe modellen. Volgens nieuwe geruchten werkt Sony aan een high-end Android tablet met Snapdragon 800-chip.

Sony heeft in de tweede helft van 2013 de Xperia Tablet Z op de markt gebracht, een high-end tablet met indrukwekkende specificaties en een aantrekkelijk design. In onze review waren we zeer enthousiast over de allround prestaties van de tablet en zelfs nu, een paar maanden later, behoort de Xperia Tablet Z nog steeds tot de beste Android tablets van dit moment. Geen druk dus voor Sony om snel met nieuwe modellen te komen.

Volgens informatie van EVLeaks werkt Sony echter wel aan een nieuwe Android tablet welke gaat onder de codenaam Castor. Deze tablet zou uitgerust worden met de Qualcomm Snapdragon MSM8974AB-chip, een iets hoger geklokte versie van de populaire Snapdragon 800-processor met Adreno 330 gpu. De Xperia Tablet Z draait op een Qualcomm Snapdragon S4-processor met kloksnelheid van 1.5GHz.

Het nieuwe high-end model zou draaien op een recente versie van Android en in ieder geval in een wifi-only en een 4G-variant komen. De kans is groot dat Sony kiest voor een hogere resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, de resolutie waar ook Samsung de nieuwe high-end Galaxy TabPRO tablets mee heeft uitgerust. We moeten echter geduld hebben tot MWC 2014, de show die eind februari van start gaat in Barcelona.

Reacties (1)