Afbeelding Samsung Galaxy Tab 4 (10.1) verschijnt online

29 maart 2014 2 Minuten 1 Reacties
Galaxy-Tab-4-10-lek-4

Vorige week publiceerde het inmiddels bekende Twitteraccount @evleaks al twee afbeeldingen van de nog onaangekondigde Galaxy Tab 4 (7.0) en vandaag is het de beurt aan de 10-inch variant uit de Galaxy Tab 4-serie.

Dat Samsung met nieuwe Galaxy Tab-tablets komt staat zo goed als vast. De Koreaanse fabrikant heeft zelf per ongeluk het bestaan van de Galaxy Tab 4 tablets al bevestigd en daarnaast zien we al wekenlang benchmarks en documenten voorbij komen waarin specificaties bevestigd lijken te worden. De Galaxy Tab 4-serie bestaat dit jaar naar alle waarschijnlijkheid weer uit drie modellen; de Galaxy Tab 4 (7.0) met een formaat van 7-inch, de Galaxy Tab 4 (8.0) met een formaat van 8-inch en de Galaxy Tab 4 (10.1) met een formaat van 10.1-inch.

Vandaag heeft @evleaks een persrender van de 10.1-inch Galaxy Tab 4 online gezet. Uit de afbeelding kunnen we, mits deze authentiek blijkt te zijn, opmaken dat Samsung meer richting het premium design van de topmodellen als de Galaxy TabPRO 10.1 gaat. De home-knop en de capactieve knoppen onder het display zijn ook deze keer weer aanwezig. Daarbij lijkt Samsung gekozen te hebben voor een design met rechtere lijnen en minder afgeronde hoeken.

Samsung-Galaxy-Tab-4-10-lek

Qua specificaties kunnen we niks uit de afbeelding halen, maar kijkend naar de geruchten, benchmarks en lekken die de afgelopen weken voorbij gekomen zijn kunnen we nagenoeg alles al opsommen. Zo beschikt dit model waarschijnlijk over een 10.1-inch lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, draait het geheel op een Qualcomm Snapdragon 400-processor met 1.5GB aan werkgeheugen, en is de tablet voorzien van onder meer 16GB aan opslaggeheugen, twee camera’s. een 6.800mAh batterij en een microSD-kaartlezer. Alle modellen in de Galaxy Tab 4-serie draaien op Android 4.4 KitKat.

Uit de afbeelding kunnen we mogelijk wel informatie over de lancering halen. Net als in de afbeelding van de Galaxy Tab 4 (7.0) zien we namelijk de datum 24 april terug. Dit laat, kijkend naar aankondigingen uit het verleden, vaak de dag van lancering zien. We kunnen er dus van uitgaan dat de Galaxy Tab 4 tablets voor het einde van volgende maand gepresenteerd worden. Over de prijzen is helaas nog niks bekend.

Reacties (1)