Apple brengt iOS 7.1 met CarPlay-ondersteuning uit voor iPhone en iPad

10 maart 2014 2 Minuten 2 Reacties
iPad-mini-retina-software

Apple is zojuist begonnen met de uitrol van iOS 7.1, de eerste grote update voor het vorig jaar gelanceerde iOS 7.0 besturingssysteem.

iOS 7.1 kan vanaf nu door bezitters van een iPad en iPhone gedownload worden.

iOS 7.1 en CarPlay

Apple heeft iOS 7 op verschillende belangrijke punten aangepakt maar introduceert ook nieuwe functies. Zo wordt in deze versie CarPlay ondersteund. Dit is een iOS-ervaring die ontwikkeld is voor in de auto en het mogelijk maakt elke iPhone eenvoudig draadloos met een auto met CarPlay-ondersteuning te koppelen. Vervolgens kan data van onder meer berichten, audio-apps, Apple Maps, muziek en telefoongesprekken met de boordcomputer van de auto uitgewisseld worden. Ook kan het geheel vervolgens middels Siri (spraak) bediend worden, en kun je gebruikmaken van het touchscreen of de fysieke knoppen van de boordcomputer. 

Siri

Zoals gezegd zijn ook reeds geïntroduceerde functies op de schop genomen. Zo heeft Apple Siri verbeterd waardoor je de home-knop ingedrukt kunt houden als je iets wilt inspreken en los kunt laten als je klaar bent. Dit is een alternatief voor het automatisch laten herkennen van het einde van een vraag of commando. Diverse talen, waaronder UK English en Australian English, hebben daarnaast nieuwe en natuurlijker klinkende stemmen gekregen.

Overige verbeteringen

De agenda heeft een aantal kleine verbeteringen gekregen waardoor evenementen nu in een maandelijks overzicht te bekijken zijn en verschillende nationale feestdagen worden automatisch aan je agenda toegevoegd. Ook is iCloud Sleutelhanger-ondersteuning uitgebreid naar meer landen, en worden notificaties voor FaceTime-gesprekken automatisch gestopt wanneer je op een ander apparaat opneemt. Daarnaast kan bewegingsvermindering toegepast worden op meer onderdelen van het OS en kan dik gedrukte tekst nu ook gebruikt worden voor het toetsenbord, de rekenmachine en symbolen.

iOS 7.1 downloaden

iOS 7.1 kan gratis gedownload worden door je iPhone of iPad te koppelen met je WiFi-netwerk en via de instellingen (Algemeen) te laten zoeken naar nieuwe software. Ook is het mogelijk je iOS-apparaat te koppelen aan iTunes op je computer en de update te laten uitvoeren.

Reacties (2)