iPad 4 vervangt iPad 2 en is voor 379 euro te koop in de Apple Store

18 maart 2014 1 Minuut 1 Reacties
Apple-iPad-4

Apple heeft vandaag een update doorgevoerd in de Apple Store waarmee er een einde komt aan de verkoop van de iPad 2. De tweede generatie iPad wordt vervangen door de iPad 4, welke voor een prijs van 379 euro verkocht wordt.

De iPad 2 wordt alweer 2,5 jaar verkocht door Apple maar is nu toch echt uitgefaseerd. De tablet werd onlangs nog voorzien van iOS 7 maar kon qua specificaties de concurrentie niet meer bijbenen. Om deze reden herintroduceert Apple de vierde generatie iPad, ook wel de ‘iPad Retina’ genoemd.

Apple iPad 4

De vierde generatie iPad werd afgelopen jaar uit de Apple Store gehaald na de introductie van de nieuwe iPad Air. Nu de iPad 2 komt te vervallen verschijnt de iPad 4 weer en het goede nieuws is dat Apple de prijs onveranderd laat. Dit betekent dat de iPad Retina voor een prijs van 379 euro aangeschaft kan worden.

Voor 379 euro krijg je de WiFi-only versie met 16GB aan opslaggeheugen. De 4G-versie met 16GB aan opslaggeheugen kost 499 euro. Beide modellen beschikken over een hoge resolutie retina-display, een Apple A6X-processor, Bluetooth, twee camera’s en iOS 7 als besturingssysteem. Ten opzichte van de iPad 2 betekent dit een hogere resolutie en betere prestaties, voor dezelfde prijs.

iPad Air

De iPad Air blijft ook nog steeds verkrijgbaar in de Apple Store. Deze versie is te koop voor een prijs vanaf 479 euro. Hiervoor krijg je onder meer een slankere behuizing en krachtigere prestaties. Ook draait dit model op het eind vorig jaar gelanceerde iOS 7 besturingssysteem.

Vergelijkingen en reviews

Wil je een overzicht van alle verschillen? Bekijk dan ons artikel met alle verschillen tussen de iPad 2, iPad 4 en iPad Air. Daarnaast kun je terecht in onze iPad 4 review en iPad Air review voor onze uitgebreide ervaringen met beide modellen.

Reacties (1)