Samsung bevestigt komst Galaxy TabPRO 8.4 met amoled-display

16 maart 2014 1 Minuut 1 Reacties
Galaxy-TabPRO-Magazine-UX-2

Na verschillende geruchten en modelnummers die afgelopen week opdoken heeft Samsung nu zelf bevestigd dat we in juni een amoled-versie van de Galaxy TabPRO 8.4 kunnen verwachten.

Op Facebook heeft Samsung Hongarije middels een antwoord op een vraag onthuld dat er een amoled-tablet aankomt. Het bedrijf beantwoordde opvallend genoeg een vraag over de komst van een LTE-versie van de Galaxy TabPRO 8.4 met een antwoord waarin de amoled-versie van dit model officieel bevestigd wordt.

De Galaxy TabPRO 8.4 ligt sinds een aantal weken in de Nederlandse winkels en wordt als high-end model in de markt gezet. Deze tablet beschikt onder meer over een Super pls-display met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, een Qualcomm Snapdragon 800-processor en 2GB aan werkgeheugen. Ook draait de tablet op het recente Android 4.4 KitKat.

Er gaan al een tijdje geruchten over de komst van amoled-tablets van Samsung. De laatste amoled-tablet die Samsung op de markt bracht was de Galaxy Tab 7.7, een model dat juist geprezen werd om het indrukwekkende display. Een amoled-display zorgt doorgaans voor diepere zwartwaarden, een groter kleurbereik en een natuurlijkere weergave van kleuren.

Hoewel Samsung de specificaties nog niet bevestigd heeft is de verwachting dat de amoled-versie van de Galaxy TabPRO 8.4 over veel van dezelfde specificaties beschikt als de lcd-versie. Zo wordt waarschijnlijk ook de amoled-versie uitgerust met een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie en een Qualcomm Snapdragon 800-chip of een Samsung Exynos-processor.

Toch moeten we nog een slag om de arm houden. Het kan immers zo zijn dat het Samsung-team uit Hongarije inspeelt op de geruchten die momenteel rondgaan en geen correcte informatie over de plannen van de Koreaanse fabrikant heeft.

Reacties (1)