UPC Horizon TV-app voor live tv-kijken op Android nu te downloaden

18 maart 2014 2 Minuten 9 Reacties
UPC-Horizon-tv

Het heeft even geduurd maar vanaf vandaag kunnen ook bezitters van een Android tablet of smartphone de Horizon TV-app van UPC downloaden om live tv te kijken.

De app is gratis te downloaden en te gebruiken wanneer je een Horizon TV-abonnement hebt.

Horizon TV

De door bugs en problemen geplaagde Horizon TV mediabox van UPC is inmiddels al anderhalf jaar te gebruiken door klanten van de provider. Deze mediabox biedt, volgens UPC, een nieuwe manier van tv-kijken met onder meer integratie van apps als Facebook en Twitter, toegang tot video on demand-content en integratie van media in het eigen thuisnetwerk. Daarbij is het mogelijk om via een smartphone of tablet live naar tv programma’s te kijken. 

UPC Horizon TV-app

UPC heeft al sinds de lancering van de Horizon TV een applicatie voor de iPhone en iPad waarmee live tv gekeken kan worden maar een app voor Android ontbrak nog. Het bedrijf heeft de lancering van de Horizon TV-app voor Android diverse malen uitgesteld maar gaf begin dit jaar aan de app te testen met een beperkte groep gebruikers. Dit heeft zijn vruchten blijkbaar afgewerkt want sinds vandaag is te app in de Google Play Store te vinden.

Middels de Horizon TV-app voor Android krijg je als tablet- of smartphonebezitter toegang tot maximaal 88 zenders die live bekeken kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk de tv-gids te bekijken, programma’s terug te kijken via Programma Gemist, programma’s in te plannen voor opname en door het on demand-aanbod van UPC te bladeren. De exacte mogelijkheden van de app zijn afhankelijk van het abonnement dat je bij UPC afgenomen hebt.

Horizon TV-app downloaden

De UPC Horizon TV-app kan inmiddels gratis uit de Google Play Store gedownload worden. De app is geschikt voor alle tablets en smartphones die draaien op Android 4.0 Ice Cream Sandwich of nieuwer. Daarbij is dus een Horizon TV-abonnement van UPC vereist, inclusief een internetabonnement van het bedrijf. Naast de tablet of smartphone kan ook een computer of laptop gebruikt worden om live tv-zenders te bekijken.

Mocht je de app gebruiken dan horen we graag in de reacties onder dit artikel of het bevalt.

UPC Horizon TV

Reacties (9)