Android 4.4-update beschikbaar voor Samsung Galaxy Note II

25 april 2014 1 Minuut 3 Reacties
Galaxy-Note-2-foto-top

Samsung is bezig de update naar Android 4.4 voor de Galaxy Note II uit te rollen. Dit meldt Sammobile op zijn website. De update is op het moment enkel beschikbaar voor Franse bezitters van het toestel, maar andere landen moeten snel volgen.

De update naar Android 4.4.2 KitKat brengt de softwareversie naar N7100XXUFND3. Naast de standaard apps in KitKat voegt de nieuwe software ook vernieuwde versies van Samsung’s apps toe. Voorbeelden hiervan zijn Samsung Wallet en de beveiligingssoftware KNOX.

Nieuw in KitKat

Android 4.4 moet er voor zorgen dat de interface vloeiender aanvoelt en het geheel stabieler draait. Ook de kleur van de iconen in de statusbalk is aangepast van blauw naar wit. Bovendien beschikt het hoofdscherm voortaan over een snelkoppeling naar de camera-applicatie.

Nieuw is ook de keuze voor het aangeven van een standaard-app voor sms-berichten, het draadloos kunnen printen en ondersteuning voor betalingen via NFC. De update zou bovendien goed zijn voor de accuduur van het toestel.

Samsung rolde al eerder updates uit naar de laatste softwareversie van Google’s besturingssysteem. Zo kreeg de opvolger van de Note II, de Note 3, al een update naar 4.4 KitKat. Ook Samsung’s voormalig toptoestel, de Galaxy S4, kreeg de nieuwe softwareversie.

Galaxy Note II

De Galaxy Note II werd eind 2012 op de markt gebracht. Het was Samsung’s tweede zogenoemde phablet. Het toestel heeft een 5,5 inch super amoled-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Daarnaast had de Note II 2 GB aan RAM-geheugen en kon je kiezen voor een opslagcapaciteit van 16, 32 of 64 GB.

Bij de introductie draaide het toestel nog op Android 4.1, maar daarvoor zijn in de afgelopen jaren verschillende updates voor uitgebracht. Wanneer de software voor de Nederlandse toestel uitkomt is nog niet bekend. Wanneer dit wel het geval is kun je je toestel updaten via Samsung’s KIES-programma of via het ‘Software update menu’ in de smartphone zelf.

Reacties (3)