Samsung maakt 7-inch phablet; de SM-T2558

23 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-3-7-review-display

Op het internet zijn beelden opgedoken van de Samsung SM-T2558, een toestel dat veel weg heeft van een smartphone met een 7 inch-scherm.

Op het internet zijn beelden verschenen van de Samsung SM-T2558. Ondanks dat het toestel veel weg heeft van een smartphone beschikt het over een 7 inch-scherm. Het is inmiddels goedgekeurd door de Chinese overheid en zal verkrijgbaar zijn via Chinese Mobile.

7 inch

De SM-T2558 heeft een 7-inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De processor is een onbekende quadcore-variant met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Verder heeft het toestel 1,5 GB RAM en kun je de opslagcapaciteit uitbreiden met een micro-sd-kaartje.

Het toestel zou draaien op Android 4.3 Jelly Bean en biedt LTE-ondersteuning. Net als een smartphone heeft het toestel twee camera’s. Eén met twee megapixel aan de voorkant en een acht megapixel-exemplaar aan de achterzijde.

Phablet

Door het formaat van het scherm is het toestel lastig in een hokje te plaatsen. Met 7 inch zou het makkelijk een Galaxy Tab kunnen zijn, echter is de SM-T2558 een stuk smaller en langwerpiger dan Samsung’s overige tablets. Hierdoor kun je waarschijnlijk eerder van een phablet spreken.

Toch is het toestel wel een erg grote phablet. Met een scherm van 7 inch is de SM-T2558 duidelijk groter dan bijvoorbeeld een Galaxy Note 3 (5,7 inch). Zelfs de grote Galaxy Mega (6,3 inch) moet in het nieuwe toestel zijn meerdere erkennen.

Enkel in China

De SM-T2558 is vermoedelijk in eerste instantie enkel bedoeld voor de Chinese markt. Dat hoeft echter niet te betekenen dat het toestel nooit in de rest van de wereld beschikbaar komt. Wellicht is het toestel zo’n succes dat Samsung het ook in ons land zal uitbrengen, bijvoorbeeld als opvolger van de Mega.

Reacties (0)