Acer introduceert Iconia Tab 8 met full hd-scherm

30 mei 2014 1 Minuut 0 Reacties
Acer-Iconia-Tab-8-feature

Na vorige maand onder meer de Iconia One 7 en de Aspire Switch 10 gelanceerd te hebben komt Acer vandaag wederom met een nieuwe tablet. De Taiwanese fabrikant kondigt vlak voor het begin van Computex 2014 de Iconia Tab 8, een 8-inch tablet met full hd-scherm, aan.

Acer gaf eerder deze maand in een interview met Tablets Magazine aan zich vol te willen gaan richten op tablets. Het bedrijf wil betaalbare tablets met goede specificaties op de markt brengen en hierdoor binnen vijf jaar tot de drie grootste tabletfabrikanten behoren. Het eerstvolgende wapenfeit van Acer is de Iconia Tab 8.

Acer Iconia Tab 8

De Acer Iconia Tab 8 is, zoals de naam al doet vermoeden, een 8-inch tablet. Het display is voorzien van de ips-techniek en is uitgerust met een full hd-resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Ook maakt Acer gebruik van de Zero Air Gap-technologie waardoor de ruimte tussen het lcd-scherm en de glasplaat minimaal is. Dit moet reflecties tegengaan, en een speciale coating gaat vingerafdrukken tegen.

Onder de motorkap zien we een Intel Atom Bay Trail Z3745-processor met vier kernen terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en een opslaggeheugen van 16GB of 32GB. Dit opslaggeheugen kan middels een microSD-kaart uitgebreid worden. Verder is de tablet voorzien van een batterijduur van ongeveer 7,5 uur, 802.11a/b/g/n WiFi met MIMO-technologie, Bluetooth 4.0 en een microUSB-poort.

De Iconia Tab 8 heeft een eenvoudig design met een verfijnde achterkant in metallic zilver en een slank profiel waardoor de tablet volgens Acer in één hand moet passen. Het geheel heeft een profiel van 8,5 millimeter en weegt 360 gram. Aan de voorzijde van de tablet zien we twee luidsprekers terug. De tablet draait op Android 4.4 KitKat-software en wordt geleverd met een aantal door acer ontwikkelde toepassingen, waaronder Acer Touch WakeApp. Hiermee kan de tablet met een aanraking aangezet worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Iconia Tab 8 moet vanaf half juli in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs vanaf 199 euro.

Reacties (0)