‘Asus werkt aan Padfone met 6-inch display, tablet en keyboard’

03 mei 2014 2 Minuten 1 Reacties
Asus-padfone-A86-review

Bij de FCC zijn afbeeldingen van een nieuw Padfone-keyboard opgedoken waaruit we op kunnen maken dat er mogelijk een Padfone-phablet gelanceerd wordt.

Asus heeft inmiddels een uitgebreid assortiment Padfone-modellen, met onder meer de Padfone Mini en de New Padfone. Al deze modellen beschikken over een hybride design waarbij een smartphone achterin een tablet geschoven kan worden om op groter scherm te werken. Er lijkt echter een nieuw model klaar te staan dat beschikt over een groter display voor de smartphone.

Het Asus Padfone-concept bestaat al een paar jaar maar lijkt, in ieder geval in Nederland, nog geen groot succes. Het idee van de Padfone is dat je altijd een tablet en een smartphone bij de hand hebt maar niet betaalt voor twee losse apparaten. De smartphone kan namelijk achterin een tablet geschoven worden en dient als de ‘brains’ van het geheel. De tablet zelf is dus niet uitgerust met een processor, een besturingssysteem of opslaggeheugen. Bij een aantal Padfone-modellen stelt Asus ook een keyboard dock beschikbaar, waarin de tablet (met smartphone) geplaatst kan worden.

Bij de Amerikaanse FCC zijn deze week afbeeldingen en documenten van een nieuw keyboard opgedoken. Dit keyboard is, zo halen we uit de documenten, speciaal voor een Padfone ontwikkeld. Kijkend naar de afbeelding die bij de documenten hoort lijkt het er op dat het gaat om een nieuwe Padfone, een groter model. Mogelijk wil Asus de concurrentie met onder meer Huawei en Samsung aangaan door de introductie van een heuse phablet. De tablet in de foto lijkt een formaat van 10- tot 12-inch te hebben, wat de smartphone een formaat van zo’n 6-inch meegeeft.

Het keyboard dock is voorzien van een kleine accu en komt met speciale toetsen voor de bediening van het Android besturingssysteem. Asus heeft het keyboard, en dus ook het nieuwe Padfone-model, nog niet aangekondigd. Over een maand vindt in Taiwan de Computex 2014 beurs plaats en mogelijk krijgen we hier meer van de Taiwanese fabrikant te horen. De verwachting is dat Asus tijdens deze beurs ook de Transformer Book T200, een 11.6-inch Windows 8 hybride, aankondigt.

Lees ook onze Asus New Padfone review.

Reacties (1)