Asus introduceert MeMO Pad 8 met full hd-display

02 juni 2014 1 Minuut 0 Reacties
Asus-MeMO-Pad-8-ME581CL-2

Het is geen grote verrassing meer aangezien we hem begin vorige maand al tegenkwamen maar Asus heeft vandaag tijdens Computex 2014 een nieuwe variant van de MeMO Pad 8 gelanceerd. Het nieuwe model beschikt net als zijn voorganger over een 8-inch display maar dan met een full hd-resolutie.

Asus MeMO Pad 8

De Asus MeMO Pad 8 is het nieuwste model in de MeMO Pad-serie en is flink verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Zo heeft het 8-inch display nu een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en draait het geheel op een Intel Atom Z3580 Bay Trail-processor met een kloksnelheid van 2.3GHz. Ook is het display voorzien van Gorilla Glass 3 bescherming en een speciale coating die vingerafdrukken tegen moet gaan.

Verder is de tablet uitgerust met 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, Bluetooth 4.0, WiFi, twee camera’s, ondersteuning voor mobiel internet via een 4G-verbinding, en Android 4.4.2 KitKat als besturingssysteem. Over Android heeft Asus de eigen Zen UI-skin gelegd. De tablet heeft een gewicht van 299 gram, is 7,45 millimeter dun en komt in verschillende kleurvarianten.

Prijs en beschikbaarheid

Het enige dat nu nog ontbreekt is informatie over de prijs en beschikbaarheid. Mogelijk gaat Asus met dit model de concurrentie aan met de onlangs gelanceerde Iconia Tab 8 van Acer. Ook deze tablet beschikt over een 8-inch full hd-display en een Intel Bay Trail-processor. Zodra Asus de prijs en beschikbaarheid bekendmaakt lees je het hier.

Reacties (0)