‘Google Nexus 8 met Android 4.5 in foto’s te zien’

05 juni 2014 1 Minuut 3 Reacties
Google-Nexus-7-2013-wit

We moeten het met een flinke korrel zout nemen maar de foto in dit artikel (hieronder) toont mogelijk de Google Nexus 8. De tablet zou deze maand nog door Google geïntroduceerd worden, samen met Android 4.5.

De website Mydrivers heeft naar eigen zeggen foto’s in handen gekregen waarop de nog onaangekondigde Google Nexus 8 te zien is. Wat we uit de afbeeldingen op kunnen maken is dat de tablet over redelijk dikke bezelfs (randen) rondom het display beschikt, iets dat we niet zouden verwachten van een tablet die het voortouw zou moeten nemen.

Over de specificaties is ook nog niks bekend, maar de geruchten over een Google Nexus 8 gaan al maanden. Zo zou de tablet, met een formaat van 8- of 8.9-inch, door het Taiwanese HTC geproduceerd worden en draaien op de nieuwste generatie Intel Moorefield-processor. Deze chip biedt ondersteuning voor 64-bit-software en daardoor zou de kans groot zijn dat Google tegelijkertijd met de Nexus 8 een 64-bit-versie van Android introduceert. Verder zou de tablet uitgerust worden met een full hd-display, 2GB of 3GB aan werkgeheugen en 16B of 32GB aan opslaggeheugen.

Eind juni houdt Google zoals elk jaar de Google I/O-conferentie voor ontwikkelaars. De verwachting is dat de internetgigant tijdens deze conferentie de Nexus 8 presenteert, samen met Android 4.5. Over deze nieuwe Android-versie is echter nog nauwelijks iets opgedoken.

Reacties (3)