Nieuwe naam voor App Store van Samsung: Samsung Galaxy Apps

25 juni 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-S-review-software-3

Vanaf volgende maand zal Samsung's eigen applicatie winkel onder een nieuwe naam verder gaan: Samsung Galaxy Apps in plaats van Samsung Apps.

Ok, ok! We zijn de eerste die toegeven dat dit niet het meest opwindende nieuws is dat we ooit gepost hebben maar toch konden we het niet laten; Samsung heeft vandaag laten weten dat de Samsung applicatiewinkel die op dit moment onder de naam Samsung Apps door het leven gaat in een heuse rebranding ronde zijn naam veranderd zal zien worden naar… Samsung Galaxy Apps.

Natuurlijk hebben we als rechtgeaarde fans van een stock-Android ervaring sowieso onze vraagtekens bij de noodzaak van Samsung om hun eigen app-store te hebben, maar niet iedereen leeft in een land waar Google zelf enorm populair is en zakelijk gezien doet Samsung er sowieso verstandig aan hun afhankelijkheid van Google te beperken waar het kan.

Goed, de Samsung Play store, nee Samsung Apps Store nee, Samsung Galaxy Apps (store?) is dus straks de plek waar je met je Samsung account apps kan downloaden, doorgaans gewoon dezelfde apps als je bij de Google Play Store kan downloaden trouwens. Developers op het Android platform mogen hun apps echter op zoveel manieren beschikbaar maken als ze willen, bijvoorbeeld ook in de Amazon App Store en deze Samsung Store.

De rebranding van de winkel is niet zomaar te verklaren, al is Galaxy natuurlijk wel een naam die sterke verbintenis heeft met Samsung’s high-end Android-producten. Het is ook goed mogelijk dat Samsung een nieuw platform (OS) gaat lanceren, gebaseerd op Tizen in plaats van Android. Een platform dat dan ook een (veel belangrijkere!) eigen App Store nodig heeft. Het is allemaal wat koffiedik kijken en we moeten nog maar zien of deze verandering überhaupt een diepere reden heeft.

Lees ook onze Samsung Galaxy Tab S 10.5 review.

Reacties (0)