Samsung introduceert 7-inch Galaxy W phablet

02 juni 2014 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-W

Gisteren zagen we al een persafbeelding van wat leek een grote Galaxy Mega phablet en vandaag heeft Samsung het toestel in Korea officieel gelanceerd. Het gaat echter nog om een Galaxy Mega maar om een Galaxy W phablet met een formaat van 7-inch. Met het toestel kan, net als met een normale smartphone, gebeld worden.

Samsung Galaxy W

De Samsung Galaxy W is een 7-inch toestel met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels. Samsung heeft een beeldverhouding van 16:9 aangehouden om de smartphone-look te behouden. Onder de motorkap zien we een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz terug, vergezeld door 1.5GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Verder is het toestel voorzien van een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een webcam aan de voorzijde, een microUSB-poort, Bluetooth 4.0, WiFi en een 3.200mAh accu die een dag mee moet gaan op een volle lading. De Galaxy W wordt in een witte, een zwarte en een rode variant gelanceerd, en draait op Android 4.3 Jelly Bean-software.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung brengt de Galaxy W phablet op de Koreaanse markt voor omgerekend 360 euro. Of de phablet ook naar Nederland komt en wat ervoor betaald moet worden is nog niet bekend.

Reacties (0)