Acer Iconia Tab 8 (A1-840FHD) verschijnt in Nederland

15 juli 2014 1 Minuut 1 Reacties
Acer-Iconia-Tab-8-feature

Acer heeft eerder dit jaar verschillende nieuwe tablets aangekondigd, waaronder de 7-inch Iconia One 7 die we onlangs nog aan een uitgebreide review onderworpen hebben. De Taiwanese fabrikant komt ook met een 8-inch model; de Acer Iconia Tab 8. Deze tablet is inmiddels bij de eerste Nederlandse winkels verschenen en kan gekocht worden voor een prijs van rond de 220 euro.

De Acer Iconia Tab 8, ook wel de A1-840FHD genoemd, is een 8-inch Android tablet. De tablet is voorzien van een ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een stuk hoger dan veel andere 8-inch tablets in dit prijssegment. Onder de motorkap zien we een Intel Atom Z3745 Bay Trail-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden.

Verder beschikt de Iconia Tab 8 onder meer over 802.11a/b/g/n WiFi met MIMO-technologie, Bluetooth 4.0, een microUSB- en een microHDMI-poort, twee camera’s en stereospeakers. De tablet draait vanuit de doos op Android 4.4 KitKat, de op het moment van schrijven meest recente versie van Android. Acer heeft de interface van Android grotendeels met rust gelaten maar levert wel verschillende interessante apps mee. Een overzicht van alle specificaties, features en prijzen vind je op de productpagina van de Acer Iconia Tab 8.

Sinds deze week bieden onder meer Bol.com en Centralpoint de Acer Iconia Tab 8 aan. De adviesprijs van de tablet bedraagt, volgens Acer, 199 euro maar de prijzen liggen momenteel rond de 220 euro.

Reacties (1)