Asus Padfone 2 krijgt Android 4.4 KitKat-update met ZenUI

01 juli 2014 2 Minuten 2 Reacties
Asus-Padfone-2

Het gaat maar langzaam maar steeds meer tablets krijgen een update naar Android 4.4 KitKat. Deze week is het de beurt aan Asus.

De Taiwanese fabrikant is namelijk begonnen met de uitrol van Android 4.4 KitKat voor de Padfone 2. De update kan via de website van de Taiwanese fabrikant gedownload worden, helaas is er nog geen Over The Air-update beschikbaar.

Asus Padfone 2

De Asus Padfone 2 is alweer een tijdje geleden gelanceerd. In 2012 kwam deze hybride tablet op de markt en was de opvolger van de eerste generatie Padfone. Een groot succes is het apparaat, dat bestaat uit een tablet en een smartphone die in deze tablet geschoven kan worden, in Nederland echter niet. Maar een handjevol winkels had het model op voorraad en binnen enkele maanden werd er al een opvolger gepresenteerd.

Update downloaden

Maar, mocht je de Asus Padfone 2 toch hebben kunnen aanschaffen en er nog steeds plezier van hebben dan is er vandaag dus goed nieuws te melden. Asus heeft op zijn eigen website de benodigde bestanden geplaatst waarmee de Padfone 2 voorzien kan worden van Android 4.4 KitKat, de nog steeds meest recente versie van Android. Google heeft Android L al wel aangekondigd maar de uitrol hiervan vindt pas na de zomer plaats.

De update voor de Asus Padfone 2 is via deze pagina te downloaden. Asus heeft ook een uitgebreide handleiding voor het installeren van de update online gezet. Het is helaas nog niet mogelijk om de update Over The Air, via bijvoorbeeld een WiFi-verbinding, binnen te halen. Het apparaat moet fysiek verbonden worden met een computer om de update te installeren.

Android 4.4 met ZenUI

De update brengt de software van de Padfone 2 naar Android 4.4. KitKat, een versie die vooral in het teken stond van kleine verbeteringen. Zo moet de software soepeler draaien op minder krachtige hardware, kun je sneller en eenvoudiger printen vanuit Android en zijn er wat kleine designverbeteringen doorgevoerd. Echter, Asus voert zelf ook een paar verbeteringen door. Gebruikers krijgen namelijk de nieuwe ZenUI, een interface die door Asus zelf ontwikkeld is. Je zou kunnen zeggen dat deze strakke en ‘platte’ interface deels lijkt op het design dat Google in Android L gaat doorvoeren. Onlangs hebben we al kort met deze ZenUI interface kunnen spelen. Onze ervaringen hiermee lees je in de Asus Transformer Pad TF103 hands-on review.

Benieuwd naar de nieuwste Padfone van Asus? Lees dan onze Asus New Padfone review.

Reacties (2)