Berichten versturen via Facebook voortaan alleen via Messenger-app

29 juli 2014 1 Minuut 2 Reacties
Facebook

Binnenkort is het versturen van berichten via Facebook alleen nog mogelijk wanneer je deze speciale Messenger-app installeert.

Als je berichten, ook wel chat-berichten genoemd, via Facebook wilt versturen dan kan dit al een tijdje via de normale Facebook-app en de speciaal hiervoor ontwikkelde Messenger-app. Binnenkort is het versturen van berichten echter alleen nog mogelijk wanneer je deze speciale Messenger-app installeert, de functie verdwijnt namelijk uit de normale Facebook-app.

Facebook laat vandaag weten dat het binnenkort verplicht wordt om de Messenger-app te gebruiken wanneer je berichten wilt versturen naar of wilt chatten met andere Facebook-gebruikers. Alle gebruikers krijgen op korte termijn een melding in de normale Facebook-app te zien waarin aangegeven wordt dat voor het gebruik van de chat-functie de Messenger-app gedownload moet worden.

Het voordeel, volgens het sociale netwerk, is dat mensen sneller reageren op berichten wanneer ze via deze speciale app verstuurd worden. Daarnaast biedt de app extra mogelijkheden als bijvoorbeeld het versturen van video’s. Voor tabletgebruikers met een iPad blijft de berichtenfunctie voorlopig gewoon bestaan, voor iPhone- en Android-gebruikers wordt het verplicht de Messenger-app te downloaden. Ook wanneer je Facebook via de browser gebruikt kun je berichten blijven versturen zoals je gewend bent. Via onderstaande links kun je de Messenger-app gratis downloaden.

Facebook Messenger

Reacties (2)