Dell Venue 11 Pro krijgt nieuwe Bay Trail-processor

08 juli 2014 1 Minuut 2 Reacties
Dell-Venue-11-Pro-review-software

Dell heeft stilletjes de configuratie van de Dell Venue 11 Pro aangepast. Vanaf nu wordt deze tablet verkocht met de Intel Bay Trail Z3795-chip.

De Dell Venue 11 Pro is een van de betere Windows 8.1 tablets op de markt, althans dat was de conclusie in onze review. Deze tablet krijgt nu van Dell een kleine upgrade, en dat kan alleen maar positief uitvallen.

Nieuwe processor Dell Venue 11 Pro

De Dell Venue 11 Pro ruilt de Intel Atom Z3770 in voor de nieuwere en betere quad-core Intel Bay Trail Z3795 met een kloksnelheid van 1.59GHz en een turbo naar 2.39GHz. Dit wordt (helaas) nog steeds gecombineerd met de 2GB aan werkgeheugen. Dell installeert op de vernieuwde Dell Venue 11 Pro wel de 64-bit versie van het Windows 8 besturingssysteem. De afmetingen van het apparaat zijn precies hetzelfde gebleven dus de hoezen en toetsenbord opties blijven prima passen rondom deze Windows 8.1 tablet met 10.8-inch scherm. Door deze vernieuwde specs gaat deze Dell de directe concurrentie aan met de Lenovo Thinkpad 10.

De Dell Venue 11 Pro is in Nederland verkrijgbaar vanaf zo’n 550 euro. Wanneer de eerste modellen met vernieuwde specificaties bij de verschillende verkooppunten beschikbaar zullen zijn is nog niet duidelijk. Het zou ons niets verbazen als we de komende tijd eerst nog een paar acties zien om de huidige voorraad van deze tablet te verkopen. Natuurlijk raden we vanaf nu iedereen aan om goed op te letten welke versie van de tablet je uiteindelijk koopt, want de volledige mep betalen voor de verouderde configuratie is natuurlijk niet ideaal voor de kritische koper.

Reacties (2)