Facebook Messenger nu ook geschikt voor de iPad

04 juli 2014 1 Minuut 0 Reacties
facebook-messenger

De speciale chat-applicatie van Facebook, Facebook Messenger is vanaf vandaag ook geschikt voor de iPad. De app is vanaf nu beschikbaar.

Soms heb je zo’n artikel waar eigenlijk alles wat belangrijk is al in de titel staat. Dit is precies zo’n geval want heel gek veel hebben we niet over dit nieuws te vertellen.

Facebook Messenger voor de iPad

Dat de Facebook Messenger nu ook voor iPad werkt is natuurlijk goed nieuws voor iPad/Facebook gebruikers, persoonlijk maak ik niet actief gebruik van Facebook dus ik heb de app nog niet kunnen testen. Wat Facebook in dit geval gedaan heeft is de bestaande app universeel maken, dus binnen de bestaande app is nu een lay-out voor de iPad toegevoegd, en iOS herkent automatisch welke lay-out gebruikt moet worden. Deze ‘nieuwe’ app is dus niet nieuw maar komt in de vorm van een update.

Het is een typische iOS 7 design-app en heeft een hoop weg van de iMessage op de de iPad. Natuurlijk zijn alle standaard functionaliteiten netjes verzorgd; Je kan berichten, stickers en video’s versturen. Gesprekken via audio moet ook mogelijk zijn en er kunnen groepsberichten gestart worden. Wanneer de Facebook Messenger-app ook geschikt is voor Android tablets is op dit moment nog niet duidelijk.

Lees ook onze review van de iPad Air en iPad mini met retina display.

Facebook Messenger

Reacties (0)