Google Drive-bijlagen makkelijker toe te voegen na Gmail-update

10 juli 2014 1 Minuut 1 Reacties
Gmail-iOS

Google rolt momenteel een update voor Gmail voor Android uit. In deze update is voor verbeterde integratie met Google Drive gezorgd.

De Gmail-app voor Android is geüpdatet, en de verbetering lijkt hem vooral te zitten in de bijlagen. Google doet natuurlijk zijn stinkende best om hun verschillende diensten zo goed mogelijk met elkaar samen te laten werken, en in deze nieuwste update is er voor verbeterde intergratie tussen Google Drive (opslag) en Gmail gegaan. Grote bestanden versturen via e-mail is dus vanaf nu makkelijker dan ooit.

De collega’s van Androidworld plaatsten dit nieuwtje vandaag al eerder en lijken de boel al met succes getest te hebben. Op mijn Android-apparatuur zag ik de mogelijkheid nog even niet zo snel. Maar met het oog op Google’s gefaseerde uitrol van updates is dat geen enorme verrassing. De bijlagen worden overigens als link verstuurd, wel voorzien van de nodige opmaak. Dit is op zich een begrijpelijke en logische manier van werken. Via het klikken op de link kan de ontvangende gebruiker dan keuzes maken over wat er met het bestand moet gebeuren, opslaan of misschien wel direct in de relevante app openen.

Google Gmail-gebruikers kunnen nu (of straks) vanuit de standaard geïnstalleerde app voor “invoegen vanuit Drive” kiezen. In Google Drive kan je natuurlijk allerlei verschillende bestandstypes kwijt, waaronder Office-bestanden en afbeeldingen.

Reacties (1)