HP 10 Plus, Slate 10 Plus en Slate 8 Plus tablets gelekt

19 juli 2014 2 Minuten 0 Reacties
HP-10-Plus

HP komt binnenkort met drie nieuwe tablets die draaien op Android 4.4 KitKat. Twee van deze tablets zijn gebaseerd op tablets van Huawei.

Als je aan stand-alone tablets denkt dan denk je wellicht niet direct aan HP maar de Amerikaanse fabrikant is met een offensief bezig. Er verschijnen bijna wekelijks geruchten over nieuwe tablets van het bedrijf en eerder deze week kondigde HP de nieuwe Slate 7 VoiceTab Ultra aan. Vandaag zijn er wederom specificaties en afbeeldingen van nog onaangekondigde HP tablets gelekt.

De Duitse website MobileGeeks heeft informatie over en afbeeldingen van drie nieuwe HP tablets in handen gekregen. Het gaat om twee modellen, de Slate 8 Plus en Slate 10 Plus, die gebaseerd zijn op tablets van Huawei, en een model dat door HP zelf ontwikkeld lijkt te zijn. Alledrie de tablets draaien op Android-software en zouden deze zomer nog op de markt moeten verschijnen.

De twee tablets die grotendeels door Huawei geproduceerd worden zijn de Slate 8 Plus en Slate 10 Plus. De 8-inch tablet is gebaseerd op de Huawei MediaPad M1 8.0 en beschikt onder meer over een 1.280 bij 800 pixels resolutie, een quadcore Hisilicon-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, WiFi, Bluetooth 3.0 en 3G voor mobiel internet.

De Slate 10 Plus is gebaseerd op de al wat oudere MediaPad 10 Link+, heeft een 10.1-inch display en beschikt over een 1.5GHz Hisilicon quadcore-processor. De overige specificaties komen overeen. Ook de onlangs aangekondigde HP Slate 7 VoiceTab Ultra is een tablet die gebaseerd is op een model van Huawei. HP heeft de MediaPad X1 7.0 genomen en hier een eigen draai aan gegeven.

Een compleet nieuw model is de HP 10 Plus. Deze tablet heeft een formaat van 10.1-inch en krijgt een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels mee. De tablet draait op een quadcore ARM Cortex A7-processor met een kloksnelheid van 1GHz en is voorzien van onder meer 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, twee camera’s, een 7.700mAh accu, WiFi, 4G/LTE en Bluetooth 4.0.

De verwachting is dat HP deze drie tablets ergens in de komende weken aankondigt. De Slate 8 Plus zou een prijs van ongeveer 300 euro krijgen, terwijl de Slate 10 Plus en 10 Plus voor respectievelijk 320 euro en 240 euro in de winkels moeten liggen. Of de tablets ook naar Nederland komen is nog niet bekend.

Reacties (0)