Specificaties Samsung Galaxy Mega 2 gelekt

01 juli 2014 1 Minuut 1 Reacties
Galaxy-Mega-6-3

In de database van GFXBench is de Samsung Galaxy Mega 2 (SM-G7508) opgedoken. Deze phablet wordt waarschijnlijk als middenklasse toestel in de markt gezet.

Samsung heeft met de Galaxy Note één van de meest populaire phablets in handen, maar de Koreaanse fabrikant heeft nog een serie met phablets. De Galaxy Mega-modellen werden vorig jaar gepresenteerd maar lijken niet echt succesvol te zijn. Toch werkt Samsung aan een opvolger waarvan vandaag de eerste specificaties opgedoken zijn in een benchmark.

In de database van GFXBench is deze week de Samsung Galaxy Mega 2 (SM-G7508) opgedoken. Deze phablet wordt waarschijnlijk als middenklasse toestel in de markt gezet, zonder de S-Pen stylus die we natuurlijk van de Galaxy Note kennen. Uit de benchmark kunnen we opmaken dat Samsung het display heeft ingekrompen tot 5.9-inch maar de resolutie van 1.280 bij 720 pixels aanhoudt.

Verder zou de phablet voorzien worden van Qualcomm’s eerste 64-bit-processor, de quadcore Snapdragon 410 met een kloksnelheid van 1.2GHz, 2GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een 4.7 megapixel camera aan de voorzijde en een 12 megapixel camera aan de achterzijde. De Galaxy Mega 2 draait volgens de benchmark op Android 4.4.3 KitKat maar de hardware zou geen enkele moeite moeten hebben met het onlangs aangekondigde Android L.

Wanneer Samsung de Galaxy Mega 2 officieel presenteert en voor welk bedrag de phablet in de winkels komt te liggen is vooralsnog onduidelijk.

Reacties (1)