UPC updatet Horizon-app met nieuwe interface, functies en naam

16 juli 2014 2 Minuten 1 Reacties
UPC-Horizon-tv

De UPC Horizon-app heeft vanaf nu een nieuwe naam, nieuwe functies en een nieuw design. Daarbij kun je nu ook buitenshuis tv kijken.

De Horizon TV-app is niet meer, in ieder geval niet meer in de vorm die je gewend was. Zelfs de naam is anders. Dat klinkt als een grote verandering! Toch valt het op zichzelf allemaal nog wel wat mee, maar de veranderingen zijn gelukkig wel verbeteringen.

Een nieuwe naam is natuurlijk lastig als verbetering te omschrijven dus laten we dat eerst maar even uit de weg helpen, de nieuwe naam is Horizon Go en trekt daarmee dichter naar de branding die UPC voor zijn digitale aanbod op het oog heeft.

De app heeft ook een opgefrist design gekregen waardoor het er allemaal wat netter en ruimer uitziet, dit gaat natuurlijk nog steeds gepaard met filmposters en grote lettertypen. Wat ons betreft een verbetering. Het samenbrengen van meer functies onder dezelfde app is echter de stap waar het interessanter wordt. Zo is de afstandsbediening voor de Horizon Mediabox nu gewoon in de app geïntegreerd en hoef je dus niet niet meer een aparte app te gebruiken. Ook de TV gemist-functie heeft een verbeterde en prominentere rol te pakken in de nieuwe app. De TV gids heeft ook nieuwe opties en kan nu een stuk beter gepersonaliseerd worden, wat natuurlijk super handig is.

Buitenshuis tv-kijken

De klap op de vuurpijl komt natuurlijk als laatste. Met de nieuwe app is het namelijk vanaf nu ook mogelijk om buitenshuis tv te kijken. Dus niet alleen op je eigen netwerk, of alleen op een UPC netwerk. Nee, gewoon op ieder WiFi netwerk en zelfs wanneer je verbonden bent middels een 3G- of 4G-verbinding. Dat je nu dus ook je tablet op je werkadres of in de trein kunt gebruiken om live de tour te volgen is natuurlijk goed nieuws. Als ik kon overstappen zou ik rap kiezen voor UPC om zo lekker de Tour op Sporza te gaan volgen. Want de met het hol open, om z’n moeder roepende, aan het elastiek hangende renner verhaal ken ik nu ondertussen wel.

Horizon Go
Bron Horizon Go Via iPhoneClub.nl

Reacties (1)