Xiaomi komt met eigen ecosysteem voor Android tablets

03 juli 2014 2 Minuten 0 Reacties
Xiaomi_logo

Xiaomi, een Chinese fabrikant, wil het heft in eigen handen nemen en gaat zelf een ecosysteem voor Android tablets ontwikkelen.

Xiaomi timmert aan de weg

Een jaar terug was Xiaomi geen merk dat de gemiddelde consument kende maar daar komt langzaam maar zeker verandering in. Na de lancering van een smartphone die gretig aftrek vond lanceerde Xiaomi eerder deze week de Mi Pad, de eerste tablet van het bedrijf. Dit model moet, in tegenstelling tot wat we van Chinese fabrikanten gewend zijn, een degelijke kwaliteit in combinatie met indrukwekkende specs bieden, en dat tegen een schappelijke prijs.

Xiaomi Mi Pad

De Mi Pad is het eerste wapenfeit van Xiaomi in de tabletmarkt. De tablet heeft een formaat van 7.9-inch en een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels. De tablet is één van de eerste modellen die draait op een Nvidia Tegra K1-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz, welke wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen. Ook is de tablet voorzien van een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen met maximaal 128GB uitgebreid kan worden, een microUSB-poort, twee camera’s, WiFi en Bluetooth.

Eigen ecosysteem

De Xiaomi Mi Pad draait op Android 4.4 KitKat maar daar overheen een skin die door de Chinese fabrikant zelf ontwikkeld is. Dit is echter nog maar het begin want CEO Lei Jun geeft aan dat we een compleet ecosysteem van het bedrijf kunnen verwachten. Volgens Jun heeft het geen zin om te wachten op een groot aanbod van kwalitatief hoogwaardige apps voor Android tablets, vooral omdat Xiaomi op korte termijn de tabletmarkt wil veroveren. Daarom neemt het bedrijf het heft in handen en komt met een zelf ontwikkeld ecosysteem.

Hoe dit precies vormgegeven gaan worden is vooralsnog onduidelijk, maar wel duidelijk is dat Xiaomi grootste plannen heeft. De focus zal liggen op een groot aanbod van kwalitatief hoogwaardige apps, waarschijnlijk verpakt in een eigen app store van het bedrijf. Nu moet gezegd worden dat er al wat fabrikanten zijn geweest die dit geprobeerd hebben, waaronder LG en Samsung, maar tot op heden heeft nog niemand er grote succes mee geboekt.

Overigens blijkt Xiaomi met de Mi Pad ook weer succes te boeken. Deze week werd bekend dat er in vier minuten maar liefst 50.000 exemplaren over de Chinese toonbanken gingen.

Reacties (0)