Android 4.4 KitKat op ruim 20 procent Android-toestellen

13 augustus 2014 1 Minuut 1 Reacties
Android-4-4-KitKat-retina

Uit de meest recente cijfers blijkt dat het aandeel van Android 4.4 KitKat nog steeds groeit maar waarschijnlijk minder snel dan Google verwacht en gehoopt had.

Momenteel draait 20,9 procent van alle Android-toestellen die recentelijk verbinding gemaakt hebben met de Google Play Store op Android 4.4 KitKat, de op het moment van schrijven meest recente versie van het besturingssysteem. Google maakt geen onderscheid tussen tablets en smartphones in deze cijfers. Een maand terug lag dit percentage nog op 17,9 procent dus het aandeel van KitKat neemt langzaam toe. Op het gebied van tablets kunnen we stellen dat nagenoeg alle nieuwe modellen van A-merken op Android 4.4 KitKat draaien.

Opvallend is dat meer dan de helft van alle actief gebruikte Android-toestellen op een versie draait die meer dan twee jaar oud is. Het gaat dan om de versies Android 4.1, 4.0, 2.3 en 2.2. Android 2.3 Gingerbread heeft momenteel nog een groot aandeel, net als 4.1 Jelly Bean. Deze versies zijn te vinden op respectievelijk 13,6 procent en 26,5 procent van alle toestellen.

Google heeft onlangs Android L, de nieuwste versie van het besturingssysteem aangekondigd. Deze versie brengt een complete make-over naar het mobiele besturingssysteem en bevat wederom optimalisaties waardoor ook tablets en smartphones met minder krachtige hardware er gebruik van kunnen maken. De verwachting is dat Google Android L in de herfst van dit jaar uitrolt.

Reacties (1)