Apple geeft korting op nieuwe iPad bij inlevering oude iPad of iPhone

04 augustus 2014 1 Minuut 1 Reacties
Apple-iPad-mini-retina

Bezitters van een iPhone of iPad kunnen in de fysieke Apple Store terecht om geld retour te krijgen in de vorm van korting op een nieuw product.

Het was in Nederland al mogelijk om je oude iPhone of iPad online te ‘recyclen’ en terug te sturen naar Apple om vervolgens een bepaald bedrag te ontvangen. Deze dienst wordt deze week uitgebreid naar de fysieke winkels van het bedrijf uit Cupertino.

Onder meer iCulture meldt vandaag dat Apple het recyclingsprogramma voor oude iPads en iPhones uitgebreid heeft. Bezitters van een iPhone of iPad kunnen hierdoor in de fysieke Apple Store in Haarlem of Amsterdam terecht om geld retour te krijgen in de vorm van korting op een nieuw product.

Hoeveel geld je retour krijgt, en dus kunt besteden aan een nieuw Apple product, hangt af van verschillende factoren, waaronder het specifieke model en de schade die het toestel opgelopen heeft. Apple adverteert zelf met een bedrag van maximaal 180 euro voor een oude iPhone, het maximale bedrag voor een oude iPad wordt niet genoemd.

Het is alleen mogelijk om je oude iPhone of iPad in te leveren bij de officiële Apple Store, welke momenteel alleen nog in Amsterdam en Haarlem te vinden zijn. De Apple Premium Resellers als Dixons en iCentre maken een onderdeel uit van het programma maar hebben wel vaak eigen inruilprogramma’s lopen.

Je kunt je oude iPhone of iPad ook al een tijdje via de website van Apple inruilen. Via deze weg kun je daadwerkelijk geld retour krijgen maar dit bedrag ligt waarschijnlijk lager dan wanneer je dit in de vorm van korting bij de fysieke Apple Store doet.

Reacties (1)