Asus werkt aan 7-inch Android tablet met Intel Moorefield-chip

05 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
Asus-MeMO-Pad-7-ME176C

In documenten van de FCC zijn aanwijzingen voor de komst van een 7-inch Asus tablet met Intel Moorefield-chip en hoge resolutie display gevonden.

Asus heeft eerder dit jaar flink wat nieuwe tablets aangekondigd, waaronder de MeMO Pad 7 en MeMO Pad 8. De nieuwe modellen verschijnen langzaam aan in Europa, maar ook de volgende elektronicabeurs staat alweer voor de deur. Begin september staat IFA 2014 gepland en waarschijnlijk presenteert de Taiwanese fabrikant dan wederom nieuwe tablets.

De eerste aanwijzingen voor de komst van nieuwe modellen zijn deze week gespot bij de Amerikaanse FCC. Hier is de nog onaangekondigde Asus K007 opgedoken in documenten. De tablet is één van de eerste modellen die draait op de nieuwste generatie Intel-processor; de Intel Moorefield-chip met 64-bit-ondersteuning. Dat is echter niet het enige opvallende want de 7-inch tablet zou ook uitgerust worden met een 7-inch display dat voorzien is van een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie.

Verder beschikt de K007, waarschijnlijk onderdeel van de MeMO Pad-serie, over een 5 megapixel camera aan de achterzijde, Bluetooth en Wifi voor draadloze communicatie, gps voor locatiebepaling en Android 4.4.2 KitKat-software met daar overheen de door Asus zelf ontwikkelde ZenUI-skin. Deze skin brengt een aantal kleine visuele veranderingen met zich mee, en Asus levert ook een aantal zelfs ontwikkelde apps met de tablet mee.

De reeds gelanceerde Asus MeMO Pad 7 (ME176CX) is inmiddels bij de eerste Nederlandse winkels verschenen. De tablet heeft een adviesprijs van 149 euro maar daarvoor kan de tablet nog niet gevonden worden. De MeMO Pad 8 (ME181C) wordt later dit jaar in de Nederlandse schappen verwacht.

Reacties (0)