Google Presentaties uitgebracht voor de iPad

26 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
Google-apps

Google Presentaties is een iPad- en iPhone-app waarmee PowerPoint-presentaties geopend, bewerkt, gedeeld en aangemaakt kunnen worden.

Eerder dit jaar lanceerde Google drie nieuwe applicaties waarmee gebruikers van een smartphone of tablet documenten, presentaties en spreadsheets kunnen bewerken en aanmaken. Google Documenten en Google Spreadsheets werden direct ook voor iPad- en iPhone-bezitters beschikbaar gesteld, en sinds vandaag kan ook Google Presentaties gedownload worden.

Google’s nieuwe Office-suite is de concurrent van Microsoft’s Office-apps. Google Presentaties is de app waarmee PowerPoint-presentaties geopend, bewerkt en aangemaakt kunnen worden. Ook kun je met anderen samenwerken aan presentaties door de cloud-integratie te gebruiken. De app werkt zowel offline als online, en is compatibel met PowerPoint-bestanden die in Microsoft Office gemaakt zijn. Over ondersteuning voor Keynote-bestanden van Apple wordt door Google niet gesproken.

Daarnaast heeft Google een update uitgerold voor de reeds gelanceerde Google Documenten en Google Spreadsheets apps, welke reeds voor de iPad en iPhone gelanceerd waren. Hiermee wordt het mogelijk om direct aanpassingen door te voeren in Office-documenten, zonder deze eerst om te laten zetten naar een formaat dat door de app gelezen kan worden. De Android-versies van de Google-apps hadden deze mogelijkheid al.

Alle Google-apps voor het openen, aanmaken en bewerken van Office-bestanden zijn gratis te downloaden uit de Apple App Store.

Google Presentaties

Reacties (0)