‘Intel i7-versie Surface Pro 3 heeft oververhittingsproblemen’

25 augustus 2014 2 Minuten 3 Reacties
Microsoft-Surface-Pro-3-2

Een groepje Surface Pro 3-eigenaren klaagt bij Microsoft dat de 12 inch-tablet last heeft van oververhittingsproblemen, Microsoft moet hier nog op reageren.

Een ongespecificeerd groepje Surface Pro 3-eigenaren, die de twaalf inch Intel i7-versie hebben aangeschaft, klaagt nu bij Microsoft dat de tablet/laptop-hybride last heeft van oververhittingsproblemen. De Surface Pro 3 Intel i7-versie is deze maand pas verscheept naar de klanten, dus de klachten komen redelijk snel aanzetten.

Simpele taak

Op dit moment bestaat er een gigantisch topic op het Microsoft Answers-forum waarin verschillende Surface Pro 3-eigenaren hun beklag doen over de oververhittingsproblemen van Intel i7-versie van Microsofts Surface Pro 3-tablet. Eén gebruiker, genaamd ‘Jarem’, claimt dat hij al aan zijn vierde i7-tablet zit en vertelt over zijn ervaringen met de eerste drie tablets. “De achterkant wordt ongelooflijk heet en de fan binnenin maakt een hels lawaai tijdens het draaien wanneer ik gewoon aan het browsen ben”, wat op zich een simpele taak voor zo’n krachtig apparaat moet zijn.

Van sommige Surface-tablets is inmiddels bekend dat de hardware gewoonweg uitvalt en vervolgens een icoon op het beeld toont waaruit op te maken is dat de hardware te heet is geworden. Aanzetten heeft daarna geen zin, want de tablet werkt pas weer nadat het is afgekoeld. Een andere post op het forum beschrijft overigens hetzelfde probleem als ‘Jarem’ doet. ‘DarrellGarrison’ had net z’n vervangende unit gekregen en testte de nieuwe tablet die hij had binnengekregen. “Meteen nadat ik de tablet had aangezet, werd het ding wederom erg heet en ging de waaier tekeer. Ik had alleen een YouTube-video aangezet, om dus te kijken of hetzelfde probleem zich voor zou doen. Dit zijn gewoon dezelfde problemen als met mijn vorige unit.”

Als tegengeluid zijn er ook mensen die aangeven zich niet te herkennen in de problematiek. Zo wordt er bijvoorbeeld gezegd dat de tablet best warm kan worden wanneer je hem intensief gebruikt (zoals bij een game, bijvoorbeeld), maar dat het nergens echt opvallend heet wordt. Daardoor is het mogelijk dat er een lading met op één of andere manier verkeerd geproduceerde Surface Pro 3-tablets in omloop is en dat het dus maar voor een klein percentage eigenaren geldt. Microsoft moet nog reageren op de kwestie.

Lees ook onze Microsoft Surface Pro 3 review.

Reacties (3)