Samsung werkt aan een tablet die sterkt op de PadFone lijkt

21 augustus 2014 1 Minuut 1 Reacties
20-8-2014-21-07-59-PM

Een smartphone in een groter scherm schuiven om zo een tablet te maken kennen we van de Asus PadFone. Straks ook van Samsung?

De PadFone van Asus is een interessante productlijn binnen de tabletmarkt. Het hele idee berust op een smartphone die in een groter scherm geschoven (gedockt) kan worden om zo een tablet te creëren.

Samsung patent toont PadFone design

Een nieuw toegewezen patent laat zien dat Samsung hetzelfde idee als Asus heeft, alleen heeft Asus natuurlijk al wel een paar jaar verschillende PadFone apparaten op de markt. Op de tekening zijn duidelijk overeenkomsten te herkennen. Natuurlijk zou je kunnen redeneren dat een dergelijke smartphone-wordt-tablet hybride altijd een soortgelijk design zou volgen.

Een argument dat Samsung al sinds jaar en dag gebruikt, zoals ze bijvoorbeeld ook deden met hun eerste generatie Android telefoons die wel heel erg op Apple’s iPhone leken. In het verlengde daarvan is het dus ook wel interessant om te zien hoe het telefoongedeelte van deze Samsung PadFone er uitziet. Als een iPhone. Welkom terug in 2007.

Natuurlijk is het ook goed mogelijk dat Samsung gewoon voor een strakke en schematische weergave van hun ‘idee’ is gegaan, het gaat hier immers om een patent en niet om een rendering van een nieuw design. Het is interessant om te zien dat Samsung nu ook een dergelijk apparaat overweegt. Het is vooral interessant om te gaan volgen of Samsung dit type product wel populair weet te maken, want als we heel eerlijk zijn is dat Asus nog niet gelukt tot nu toe.

Reacties (1)