Verwijzing naar nieuwe Sony tablet met telefoonfunctie gespot

06 augustus 2014 1 Minuut 1 Reacties
Sony-Xperia-X2-Tablet-review-totaal-2

Uit documenten van Postel kunnen we opmaken dat Sony werkt aan een nieuwe tablet of phablet die als SGP621 door het leven gaat.

De Indonesische instantie Postel, die mobiele apparaten certificeert, geeft ons de laatste tijd een goed inzicht in welke mobiele apparaten er op de markt gaan komen. Eerder deze week doken verschillende Lenovo tablets op in documenten van de organisatie en vandaag is het de beurt aan een nog onaangekondigde tablet van Sony.

Uit documenten van Postel kunnen we opmaken dat Sony werkt aan een apparaat dat als SGP621 door het leven gaat. De kans is groot dat we hier met een tablet of phablet te maken hebben want het toestel wordt als ‘tablet’ omschreven. Daarbij laat de naam ook zien dat het om een opvolger van de Xperia Z2 Tablet of de Xperia Z Ultra phablet gaat.

Sony gaf de Xperia Z Ultra het modelnummer SGP3xx mee, terwijl de eerste en tweede generatie Xperia tablets de modelnummers SGP41x en SGP5xx droegen. Mogelijk zien we hier dus de derde generatie Xperia Z3 Tablet of de tweede generatie Xperia Z Ultra phablet. Het enige wat we zeker weten is dat het toestel over een telefoonfunctie beschikt.

Er gaan overigens ook geruchten dat Sony werkt aan een tablet met een formaat van 7- of 8-inch. Sony zou hiermee de tablet line-up weer wat uit willen breiden en de concurrentie aangaan met onder meer Samsung en LG.

De Sony Xperia Z2 Tablet ligt alweer een aantal maanden in de Nederlandse winkels maar wordt nog steeds beschouwd als één van de beste Android tablets die je kunt kopen. Dit model beschikt over krachtige prestaties, een zeer goed display en een extreem slanke behuizing. Ook rolt Sony nog met regelmaat updates voor de tablet uit.

Reacties (1)