Vido W8S Business Tablet aangekondigd

19 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
vido-w8s

Het relatief kleine merk Vido heeft een nieuwe tablet aangekondigd: de Vido W8S. De W8S draait op Windows 8.1 en wordt geleverd met een stylus.

Mocht je nog nooit gehoord hebben van het merk Vido, dan kan dat kloppen. Het is een relatief onbekend merk uit China dat al geruime tijd tablets met een goedkoper prijskaartje maakt. Vandaag kondigt Vido z’n nieuwste productlijn aan: de W8S Business Tablet.

Zakelijke markt

De Vido W8S Business Tablet draait op Windows 8.1 en wordt geleverd met een speciale stylus. Aangezien het apparaat gericht is op de zakelijke markt, is die stylus handig om snel aantekeningen te maken op de tablet. Bovendien kunnen er ook Windows-programma’s op gebruikt worden als Word, Excel en Powerpoint, aangezien Vido dus gekozen heeft voor Windows 8.1.

De tablet wordt in drie felle kleuren uitgebracht: rood, blauw en geel. Omdat die kleuren zo fel zijn, doet het een beetje denken aan een Nokia Lumia-smartphone, waar eveneens Windows op gedraaid wordt (maar dan Windows Phone 8.1).

Verder is er niets bekend over de specs, de prijs of de beschikbaarheid van het apparaat. Om Windows 8.1 echter goed te kunnen draaien, moet de tablet toch wel minstens een werkgeheugen hebben van één gigabyte en een processor van minimaal één gigahertz.

Ook moet het touchscreen geschikt zijn voor multitouch en moet het een minimale resolutie van 1024×768 hebben om de Metro-apps goed te weergeven. Als je op het apparaat ook nog apps wil ‘snappen’ (de app aan de zijkant weergeven in een smalle balk, terwijl je doorgaat met de andere app die nog openstaat), moet de tablet minstens een resolutie van 1366×768 hebben. Verder kun je verwachten dat er Wi-Fi en Bluetooth aanwezig is.

Reacties (0)