Apple werkt mogelijk aan iOS 8.1, 8.2 en 8.3

29 september 2014 1 Minuut 8 Reacties

Naar verluidt werkt Apple aan de volgende drie versies van het iOS 8-besturingssysteem. Apple heeft zelf nog niets bekendgemaakt; de website 9to5Mac claimt dit op basis van webtraffic.

iOS 8.1, 8.2, 8.3

Uit webtraffic-gegevens van de website 9to5Mac blijkt dat Apple momenteel al werkt aan en test met drie nieuwe iOS 8-versies. Het gaat hier om de toekomstige updates iOS 8.1, 8.2 en 8.3, die formeel nog aangekondigd moeten worden. Naar verwachting brengt Apple de updates de komende maanden uit, maar van een schema is nog geen sprake. Toch is dit een opmerkelijk gegeven: Apple test namelijk vaak maar één besturingssysteem (plus update) tegelijkertijd. Wellicht dat het bedrijf uit Cuppertino z’n les geleerd heeft van de afgelopen weken en wil Apple het nu weer goed aanpakken.

Het kan echter nog maanden duren voordat we de nieuwe versies van het besturingssysteem kunnen downloaden. Als we kijken naar de geschiedenis van Apples manier van updaten, zal het pas begin volgend jaar gebeuren dat we de 8.1-versie voorbij zien komen. Toen iOS 7 zijn eerste, grote, update kreeg, was het immers ook al maart 2014, terwijl de basisvariant al in september 2013 verscheen. Misschien pakt Apple het dit keer anders aan, aangezien er nog een aantal nieuwe producten op de markt verschijnen, die allemaal gebruikmaken van en werken met iOS 8.

Neem bijvoorbeeld het betaalsysteem Apple Pay. Apple Pay moet in oktober al uitkomen in Noord-Amerika en het kan zomaar zijn dat Apple dat naar ons toebrengt in de eerste grote update, wellicht dus 8.1. Andere producten die er mogelijk te maken mee kunnen hebben zijn de Apple Watch, die begin 2015 op de markt uitkomt en de nog niet bevestigde 12,9 inch iPad – een veel grotere iPad waar al meerdere geruchten over zijn ontstaan. Die iPad zou een verbeterde A8-chip krijgen, de A8X, wat wellicht betekent dat iOS 8 daarvoor geüpdatet moet worden. Deze iPad zou medio 2015 verschijnen.

Reacties (8)