Archos 80 Cesium: 8-inch tablet met Windows 8.1

09 september 2014 1 Minuut 10 Reacties
Archos-80-Cesium

De Archos 80 Cesium is een goedkope 8-inch tablet die draait op Windows 8.1, de volledige versie met toegang tot de desktopinterface.

Vlak voor IFA 2014 van start ging kondigde Archos al verschillende nieuwe tablets aan, waaronder de eerste Windows 8 tablet van het bedrijf. Tijdens de beurs in Berlijn heeft de Franse fabrikant meer details over de Archos 80 Cesium vrijgegeven.

De Archos 80 Cesium is een 8-inch tablet die draait op Windows 8.1, de volledige versie met toegang tot de desktopinterface. Het is een stand-alone tablet maar Archos geeft aan een aantal accessoire, waaronder een keyboard, voor het toestel uit te brengen. De beste eigenschap van dit model is waarschijnlijk de prijs want het toestel kan vanaf eind oktober gekocht worden voor 149 euro.

Archos heeft de tablet uitgerust met een ips lcd-display dat een resolutie van 1.280 bij 800 pixels heeft. Onder de motorkap zien we een Intel Atom Bay Trail-processor met een kloksnelheid van 1,85GHz terug, vergezeld door 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is. Aan zowel de voorzijde als de achterzijde zien we een camera terug en draadloze communicatie vindt plaats via WiFi en Bluetooth. Ook is de tablet voorzien van een microUSB-poort (host) en krijg je een jaar gratis toegang tot Office 365 Personal.

Archos is niet de enige fabrikant die inzet op betaalbare Windows 8 tablets. Tijdens IFA 2014 kondigde meer fabrikanten goedkope modellen aan. Zo toonde Toshiba de Encore Mini, komt Acer met de Iconia Tab 8W en introduceerde Asus de VivoTab 8.

Reacties (10)