iOS 8 heeft last van batterij- en Wi-Fi-problemen

22 september 2014 1 Minuut 10 Reacties
iOS 8

Het Apple Support-forum stroomt over van gebruikers die problemen hebben met iOS 8, dat draait op oudere Apple-hardware zoals iPad Air en iPad Mini. Het nieuwe besturingssysteem is echt op maat gemaakt voor nieuwe hardware als iPhone 6 Plus, dus dat er problemen optreden is niet heel gek.

Problemen met iOS 8 en oude hardware

Op dit moment zijn er een hoop mensen actief op het Apple Support-forum, waar ze klagen over de problemen die iOS 8 in combinatie met apparaten zoals iPhone 5S, iPad Air en iPad Mini oplevert. Zo worden er berichten geplaatst over problemen met de Wi-Fi-verbinding, slurpt de software de batterij van de oudere iPhone of iPad leeg, werken niet alle apps even goed meer en schijnt er zelfs dataverlies te zijn opgetreden.

Eigenaars van oude Apple-apparaten worden door de klantenservice vaak verzocht de instellingen terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Daarna kun je proberen alle instellingen terug te zetten. Treden dezelfde problemen dan weer op, dan heb je volgens Apple last van hardwareproblemen. Maar als je kijkt naar het aantal meldingen, is die kans klein en ligt het echt aan het besturingssysteem, iOS 8. Voor dat je iets doet, neem altijd eerst contact op het de helpdesk van Apple.

Niet abnormaal

Het is niet abnormaal dat er berichten naar buiten komen over mensen die klagen dat het nieuwe besturingssysteem niet werkt met oudere Apple-hardware. Hoewel Apple er altijd wel voor probeert te zorgen dat de hard- en software haast samensmelten, heb je altijd nog een aantal variabelen waar Apple geen effect op heeft. Neem bijvoorbeeld het aantal of type apps en de instellingen die een gebruiker zelf prefereert.

Dit is ook niet de eerste keer dat er wordt geklaagd over iOS 8 op oude hardware. Mensen die nog met een iPhone 4S rondlopen klagen het meeste over performanceproblemen; zo erg zelfs, dat Apple genoodzaakt is een update uit te brengen. Wellicht dat dit één van de redenen is dat iOS 8 minder snel gedownload is in de afgelopen dagen dan iOS 7 in dezelfde periode.

Reacties (10)