iOS 8-adoptie groter dan Android 4.4 KitKat

23 september 2014 1 Minuut 4 Reacties
Android-4-4-KitKat

In slechts vijf dagen na de lancering van iOS 8, heeft al meer dan een kwart van de Apple-hardware het besturingssysteem omarmd. Dat is meer dan Google in elf maanden heeft bereikt met Android 4.4 KitKat.

iOS vs. Android

Sinds iOS 8 uit is, heeft 25,95% van de Apple-hardwaregebruikers het nieuwe besturingssysteem al geïnstalleerd. Dat is in slechts vijf dagen gebeurd. Wanneer je die cijfers afzet tegenover Android 4.4 KitKat, merk je een schril contrast op. In de elf maanden dat Android 4.4 beschikbaar is, heeft slechts 24,5% van de Android-gebruikers de nieuwe software geïnstalleerd. Nu zijn er natuurlijk veel meer soorten smart devices waat Android mee werkt en werkt Android op apparaten van een groot aantal verschillende fabrikanten die zelf updates moeten uitrollen, maar dan nog zijn dat indrukwekkende cijfers aan Apples kant.

Maar wellicht niet wanneer je kijkt naar de dezelfde periode toen iOS 7 of iOS 6 uitkwam. Leg je die cijfers naast de launchperiode van iOS 8, dan krijg je een heel ander beeld. In de eerste vijf dagen dat iOS 7 beschikbaar was, had 48,41% van de Apple-gebruikers de nieuwe software al geïnstalleerd. In het geval van iOS 6 bedroeg dat getal 41,07%, wat ook geen misselijk cijfer is.

Dit lagere getal heeft mogelijk te maken met het feit dat er momenteel veel meer Apple-hardware op de markt is: van Apple 4S tot aan de iPhone 6 Plus. Mogelijkerwijs is een groot gedeelte van die groep niet bereid om direct over te stappen wanneer Apple zegt dat ze mogen. En dat kan weer te maken hebben met wat negatieve berichtgeving rondom iOS 8 in combinatie met oudere Apple-smartphones.

Op dit moment zijn er een hoop mensen actief op het Apple Support-forum, waar ze klagen over de problemen die iOS 8 in combinatie met apparaten zoals iPhone 5S, iPad Air en iPad Mini oplevert. Zo worden er berichten geplaatst over problemen met de Wi-Fi-verbinding, slurpt de software de batterij van de oudere iPhone of iPad leeg, werken niet alle apps even goed meer en schijnt er zelfs dataverlies te zijn opgetreden.

Reacties (4)