iPhone 6 Plus binnen een dag uitverkocht

15 september 2014 1 Minuut 3 Reacties
iPhone-6-Plus-feature

Apple heeft bekendgemaakt dat de iPhone 6 Plus nu al in Noord-Amerika is uitverkocht; binnen 24 uur op de eerste pre-orderdag, zelfs.

Op de allereerste dag dat de nieuwe iPhone 6 Plus voor te bestellen was in Noord-Amerika, was het apparaat binnen 24 uur uitverkocht. Om hoeveel exemplaren het echter gaat, is niet naar buiten gebracht.

Uitverkocht

Dat Apple al op de eerste dag door zijn voorraad iPhone 6 Plus-modellen is gegaan, zegt toch wat over de populariteit van de phablet. Hoewel we dus niet weten hoeveel exemplaren het precies zijn, weten we wel dat het apparaat ruim honderd dollar meer kost dan de kleine 4,7 inch-variant van de iPhone 6. Ook is de Plus in drie verschillende versies te koop (16GB voor 299 dollar, 64GB voor 399 dollar en 128GB voor 499 dollar); en alle drie de versies zijn voorlopig dus niet meer verkrijgbaar.

Dit ligt echter in de lijn der verwachting. Vorige week maakte het IDC haar verwachtingen voor de phablet-markt nog bekend en het bedrijf gaf toen aan dat wanneer Apple een phablet zou introduceren, er enorm veel vraag naar zou zijn. Apple had destijds een bestelling van zeventig tot tachtig miljoen grote schermen uitstaan, wat dertig tot veertig procent meer dan de bestelling van de iPhone 5S en 5C is.

Nederland

Inmiddels is bekend dat Apple op 26 september de phablet naar Nederland brengt. De 5.5 inch versie van de nieuwste iPhone zal in eerste instantie waarschijnlijk maar beperkt verkrijgbaar zijn, een probleem waar Apple tot nu toe altijd mee te kampen heeft gehad tijdens na de lancering van een nieuw model. Nu Apple twee volledig nieuwe formaten op de markt brengt zal dit probleem waarschijnlijk alleen maar groter zijn.

Reacties (3)