Notion Ink lanceert 10.1-inch Windows 8.1-tablet

19 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
Notion-Ink-Cain

Notion Ink lanceert samen met Snapdeal de Cain, een 10.1-inch hybride tablet/laptop die op Windows 8.1 draait en beschikt over een Intel-chip.

Notion Ink, één van de eerste bedrijven die een Android tablet op markt bracht, – wat alweer een eeuwigheid geleden lijkt – komt met een Windows 8 tablet. De Indiase fabrikant introduceert in India de Cain, een hybride laptop/tablet met Windows 8.1-software.

Notion Ink was dan één van de eersten die met Android aan de slag ging maar van een leien dakje ging het niet. De Adam tablet kreeg flink wat kritiek te verduren en de klantenservice was matig. Toch gaf het bedrijf niet op want vorig jaar werd de Adam II geïntroduceerd, al hebben we daar sinds de lancering niks meer van vernomen.

In thuisland India probeert Notion Ink het nu opnieuw maar dan met Windows 8.1. Het bedrijf lanceert samen met Snapdeal, een Indiase website, de Cain. Dit model is een 10.1-inch hybride tablet/laptop, wat inhoudt dat het display in een toetsenbord dock te plaatsen is om het geheel als laptop te gebruiken.

De Cain beschikt over een 1.280 bij 800 pixels ips lcd-display en draait op een Intel Atom Z3735D-processor met een kloksnelheid van maximaal 1.83GHz. Verder is het toestel voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, Bluetooth, WiFi en twee camera’s. Ook is er een usb 3.0-poort aanwezig.

De Notion Ink Cain wordt vooralsnog alleen via Snapdeal verkocht voor een prijs van omgerekend 255 euro. Hiervoor krijg je ook een jaarabonnement op Office 365, een propositie die we op veel nieuwe Windows 8 tablets terugzien. De kans is klein dat deze tablet de Europese markt ooit bereikt.

Reacties (0)