Samsung Galaxy Note 4 eerder uitgebracht in Korea

24 september 2014 1 Minuut 4 Reacties
Samsung-Galaxy-Note-4-hands-on-2

Samsung brengt de Galaxy Note 4 eerder uit in Zuid-Korea, met als doel het succes van de iPhone 6 Plus ietwat te stagneren, aldus Samsung. Dit heeft voorlopig geen effect op de Nederlandse releasedatum.

Apple vs. Samsung

Het management bij Samsung is niet blij met het succes van de iPhone 6 Plus. Apple heeft aangegeven dat de populariteit van het apparaat boven verwachting is. Op dit moment zijn er meer dan tien miljoen iPhone 6-toestellen verkocht – Apple wil echter niet aangeven hoeveel dat per model is. Het is nu aan Samsung, als pionier van de phablet, terug te slaan en dat moet goed gebeuren; de eerste weken van de release zijn heel belangrijk voor een nieuw product. Samsung trekt daarom de releasedatum van de Galaxy Note 4 in Korea naar voren.

Vanaf 26 september verschijnt de Galaxy Note 4 daar nu al bij de drie grootste providers van het land. Aanvankelijk stond in de planning de Note 4 pas in oktober daar uit te geven. Maar er moet nou eenmaal geld verdiend worden en dat succes van die nieuwe iPhone, vormt nou eenmaal een obstakel op dat pad. Samsung heeft zichzelf voorgenomen minstens vijftien miljoen Note 4-toestellen te willen verschepen binnen de eerste dertig dagen, wat, los van de iPhone 6 Plus, nogal ambitieus is. Dan moet het bedrijf binnen nu en twee dagen bijna vier miljoen apparaten klaar hebben liggen.

Maar Samsung blijft positief en twijfelt er niet aan dat doel te behalen. Uit intern onderzoek blijkt dat consumenten geïnteresseerd zijn in phablets (smartphones met een scherm van minstens 5.5 inch) met verbeterde specificaties en een scherpe prijs. De Galaxy Note 4 wordt verkocht voor 957,000 won (zonder abonnement), en dat bedrag is lager dan het bedrag dat Koreanen moesten neerleggen voor de eerste Note: 999,000 won. De Note 2 en 3 kostten respectievelijk 1,08 miljoen won en 1,06 miljoen won. Deze beslissing heeft geen effect in Nederland: wij verwachten wij hem op 17 oktober.

Reacties (4)