Skype voor iOS 8 krijgt interactieve functies op lockscreen

22 september 2014 1 Minuut 2 Reacties
Skype-iPad

Skype heeft een nieuwe update gekregen waarin de app onder andere interactieve functies toevoegt aan het lockscreen voor mensen met iOS 8. Heb je iOS 7 of lager, dan heb je geen interactief notificatiescherm.

Skype voor iOS 8

Skype heeft sinds vandaag een update doorgevoerd aan de Skype-app voor iOS 8. Met de update voegt Skype interactieve notificaties toe aan het lockscreen van je iPhone of iPad met iOS 8. Zo is het nu mogelijk Skype-gesprekken en -berichten te beantwoorden vanuit het lockscreen, notificatiecentrum of via pushmeldingen bovenin het scherm, zelfs wanneer je een andere app op de voorgrond hebt draaien.

Wanneer je wil reageren vanuit het notificatiecentrum of vanuit het lockscreen, dan veeg je simpelweg naar links om de berichten of het gesprek te beantwoorden. Reageer je vanuit een pushmelding bovenin het scherm, dan hoef je enkel naar beneden te vegen. Ditzelfde principe werkt voor gemiste oproepen binnen Skype: je kunt dan direct iemand terugbellen of hen een berichtje terugsturen, door naar links of naar beneden te vegen.

Sinds Apple zijn besturingssysteem iOS geüpdatet heeft naar iOS 8 is het mogelijk meer met je lockscreen, pushmeldingen en het notificatiecentrum te doen. Je krijgt niet alleen informatie direct op je scherm te zien, maar kunt er dus ook meteen op reageren. Skype is dankzij deze update één van de eerste third party apps die met interactieve notificaties werkt en gelukkig werkt het ook allemaal goed.

Je vindt de app via de onderstaande downloadlink. Heb je Skype voor iOS nog niet gedownload, dan hoef je enkel naar de pagina hieronder te gaan. Eerder bracht Microsoft al een update voor de app uit al zodat voortaan alleen nog maar notificaties van geschreven berichten op het toestel dat je op dat moment gebruikt of echt recentelijk voor het laatst gebruikt hebt binnenkrijgt. Bellers komen nog wel op alle apparaten binnen, mits die aanstaan, natuurlijk.

Skype

Reacties (2)